04/06/2019

5 redenen om te blijven oefenen in de zomer

5 redenen om te blijven oefenen in de zomer

1. Je voelt je niet meer duf of sloom

Door Hot yoga te beoefenen is je lichaam geacclimatiseerd aan de warmere temperatuur. Daardoor voelt de warmte buiten, met het warme zomerweer, niet zo vochtig of overweldigend. Hierdoor kun je beter functioneren wanneer je buiten bent of op je werk. Je blijft relaxed en fit, wordt niet snel duf of sloom. En je slaapt beter tijdens die warme zomernachten.

2. Je behoudt je practice, de ontwikkeling gaat door

Niets voelt beter dan de Hot room instappen op koude, gure winterdagen. Maar na maanden toegewijd de yoga beoefend te hebben, die je energie en ontspanning geeft, die je steeds weer in contact brengt met jezelf, waarom zou je dit nu aan de wilgen hangen en een aantal maanden of langer “de boel de boel laten”? Als je blijft oefenen kun je nog steeds naar buiten, zwemmen, fietsen, het bos in, van lange zomeravonden genieten. Vervolg je yoga reis en sta open voor wat het je zal brengen.

 3. Sterker en flexibeler worden

Als het in de zomer warmer en vochtiger is buiten, ben je warmer op het moment dat je je mat uitrolt om te gaan oefenen. Je spieren zijn zachter, je bindweefsel is vloeibaarder. Je bouwt in de les kracht op en kunt tegelijk dieper in een houding. Misschien raak je deze zomer wel voor het eerst je tenen aan, of zie je je voet verschijnen over het midden van je hoofd in de spiegel, of sta je in de staande split! Adem en vind de ruimte, je lichaam werkt extra goed mee door de warmte.

4. Van nature een gezonde, stralende huid

In de Hot room kun je 90 minuten zweten zonder de hete zonnestralen op je huid, die de huid beschadigen, uitdrogen, verouderen. Regelmatig zweten houd je huid jong, gezond en stralend. Je hebt geen zonnecrème of bodylotion nodig.

 5. Betere drink gewoonten

Door regelmatig Hot yoga te oefenen word je gestimuleerd om gedurende de hele dag meer water te drinken en goed gehydrateerd te blijven. Met een gezonde waterhuishouding is het yoga oefenen fijner en makkelijker. Dit ga je ook buiten de Hot room merken. Voldoende water drinken heeft een positief effect op je lichaamsgewicht, het laat je huid stralen, het reguleert je lichaamstemperatuur, het geneest hoofdpijn en nog veel meer, mede omdat het lichaam de afvalstoffen veel beter kan afvoeren.

Met dank aan Lydia van Bikram Yoga Den Haag

5 redenen om te blijven oefenen in de zomer