17/06/2021

Beat the heat in the heat!! Oefen zeker ook nu in onze Hot Yoga room!

5 redenen om Hot (of warm) yoga te oefenen in de zomer

De yoga studio is net weer open, je had zulke goede voornemens om weer te beginnen, maar je bent te moe om je te bewegen. Je denkt: “Het kan niet goed voor me zijn om nu te gaan oefenen in een warme ruimte”. of : “Wat is het heerlijk om de boel de boel te laten en lekker vrij te zijn” of “Die yoga kost wel veel tijd zeg, zonde met dat mooie weer.  Ik kan beter buiten gaan sporten en bewegen.”

Allemaal begrijpelijk, maar helaas niet waar. Hier volgen 5 redenen om juist nu weer te beginnen en niet te wachten tot na de zomer… of een andere keer 😉

1. Je voelt je niet meer duf of sloom

Door Hot (of warm) yoga te beoefenen ga je juist fitter en meer ontspannen voelen. Je oefent in ideale condities, in een goed geventileerde warme, ietwat vochtige ruimte. Je lichaam went snel aan de warmere temperatuur. Daardoor voelt de warmte buiten,  niet zo overweldigend. Je gaat dus juist beter functioneren buiten of op je werk. Je voelt de warmte wel, maar ervaart deze anders. Je blijft relaxed en fit, wordt niet snel duf of sloom. En je slaapt beter tijdens de warme zomernachten.

 2. Sterker en flexibeler worden

Als het in de zomer warmer en vochtiger is buiten, ben je warmer op het moment dat je je mat uitrolt om te gaan oefenen. Je spieren zijn zachter, je bindweefsel is vloeibaarder. Je bouwt in de les kracht op en kunt tegelijk dieper in een houding. Misschien raak je deze zomer wel voor het eerst je tenen aan, of zie je je voet verschijnen over het midden van je hoofd in de spiegel, of sta je in de staande split! Adem en vind de ruimte, je lichaam werkt extra goed mee door de warmte.

3. Van nature een gezonde, stralende huid

In de Hot room kun je 90 minuten zweten zonder de hete zonnestralen op je huid, die de huid beschadigen, uitdrogen, verouderen. Regelmatig zweten houd je huid jong, gezond en stralend. Je hebt geen zonnecrème of bodylotion nodig.

 4. Betere drink gewoonten voor een betere huid, een betere stofwisseling en nog veel meer

Door regelmatig Hot yoga te oefenen word je gestimuleerd om gedurende de hele dag meer water te drinken en goed gehydrateerd te blijven. Met een gezonde waterhuishouding is het yoga oefenen fijner en makkelijker. Dit ga je ook buiten de Hot room merken. Voldoende water drinken heeft een positief effect op je lichaamsgewicht, het laat je huid stralen, het reguleert je lichaamstemperatuur, het geneest hoofdpijn en nog veel meer, mede omdat het lichaam de afvalstoffen veel beter kan afvoeren.

5. Je leven gaat door, je practice gaar door, je ontwikkeling gaat door

Niets voelt beter dan de Hot room instappen op koude, gure winterdagen. Maar waarom alleen in de winter oefenen? Waarom zou je alleen in de winter goed voor je zelf zorgen, voor je lijf en je ziel, zodat je je gezond en fit voelt, zodat je echt ontspant en minder gevoelig bent voor stress, zodat je je ook innerlijk blijft ontwikkelen. Als je hot yoga oefent kun je nog steeds naar buiten, zwemmen, fietsen, het bos in, van lange zomeravonden genieten. Je zult er zelfs nog meer van genieten!

Oefen zo vaak je kan!

Oefen dan ook niet 1x per week of minder. Oefen Hot yoga regelmatig. Ideaal is elke dag. Wil dat nog niet lukken, kom zo vaak jij kan. Wij hebben ook minder warme lessen, waarbij de warmte vooral ondersteunend is voor je gewrichten, spieren en concentratie, zonder dat je extra je uithoudingsvermogen traint.

Door regelmatig te oefenen zal yoga je leven beetje bij beetje veranderen. Je wordt niet alleen fitter en meer ontspannen, je leer jezelf echt kennen, je lichte en ook je donkere kanten. Na verloop van tijd word je een betere versie van de belangrijkste persoon in je leven, namelijk JIJ!

Oefen “guilt free”

En dan nog dit: onze yoga ruimte is uitstekend geïsoleerd en wordt verwarmd op de meest energie zuinige manier met een warmte terugwin installatie. Nu met dit warme weer hoeft deze veel minder hard te werken dan in de koudere maanden: de lucht van buiten is al warm.

Beat the heat in the heat!! Oefen zeker ook nu in onze Hot Yoga room!