18/06/2021

Een nieuw begin

In elke situatie kan er ruimte ontstaan voor iets nieuws. Soms denk je: “dit is het einde”, maar dan kan er in werkelijkheid ”een nieuw begin” aankomen.

Corona jaar 2020 kreeg voor mij, Daniëlle, tijdens de zomervakantie een onverwachte wending. Wat ergens in 2019 begon met een verlangen naar een andere manier van werken met yoga en ontwikkeling kreeg toen, in die vakantie een nieuw perspectief.

“Tijdens ons verblijf in Italië, in een dorpje in de Marche, hadden we vanuit ons vakantiehuis zicht op een oud en bijzonder huis dat al jarenlang leegstond.

Je voelt hem al aankomen, ik zag mijzelf daar al leven en werken en oud worden (ja, dat ook), in de rust en de stilte, mooie natuur, een lap grond, een bos, een prachtig huis, in een verwarmende dorpsgemeenschap.

Een plek bouwen waar mensen welkom zijn en tot zichzelf kunnen komen. Zoiets als de yoga studio, maar dan anders. Op dat moment viel de beslissing om een opvolger te zoeken voor Hot Yoga House.

Niet alleen konden we het huis kopen, beter gezegd ‘het project’, er bleek in mijn zeer directe omgeving ook een yoga docent in wording te zijn, die op zoek is naar een nieuwe manier van werken en leven, waarin ze vanuit haar kwaliteiten, de hot yoga studio verder kan ontwikkelen. Iemand die dat veel beter kan dan ik, dat weet ik nu al.

We hebben de tijd genomen om onze ideeën te laten rijpen. We hebben er alle vertrouwen in”,

Met ingang van 1 oktober wordt Anouka van Eerdewijk de nieuwe eigenaar van Hot Yoga House.

In september afgelopen jaar begon ik aan een yoga teacher training. Leuk, spannend, intensief en leerzaam. Twee maanden later vertelde Danielle dat ze op zoek was naar een opvolger. En daarmee ging onverwacht een (hele grote) deur open over hoe ik met yoga bezig kan zijn. Mijn hart sprong door die deur, en in de weken die volgden, kwam de rest erachteraan.

Ik begon ongeveer 8 jaar geleden met bikram yoga, en de studio is door die jaren heen een bijzondere plek voor me geworden. Een plek om te koesteren. Yoga fascineert me, hoe ik er steeds weer nieuwe lagen, inzichten en vragen in kan vinden. Uit nieuwsgierigheid deed ik in november 2019 een 15-daagse training. Daarna kreeg de wens om zelf les te kunnen geven meer voet aan de grond.

Ik kijk ernaar uit om me na de zomer op de studio, op yoga en op lesgeven te gaan richten. Om die mooie plek verder te laten groeien, samen met alle docenten en met iedereen die komt oefenen. Om te verdiepen wat Danielle sinds 2012 met ons allemaal heeft opgebouwd.

Wij bereiden ons samen voor op een vloeiende overdracht en verheugen ons op een nieuwe manier van samenwerken.

Vanaf oktober blijft Daniëlle in de studio yogalessen geven en gaat “Italië” en de nieuwe manier van werken met yoga en ontwikkeling opbouwen. Anouka begint na de zomer met yogalessen geven, en zal dat steeds verder uitbreiden. Verder is ze in het begin ook met allerlei ‘studiozaken’ bezig.

Alle lessenkaarten (nog actief dan wel minder dan 18 maanden geleden verlopen) en actuele abonnementen kun je blijven gebruiken (of activeren).

Blijf dus vooral gewoon je yoga doen en bij ons oefenen.

Veel warme groeten van ons allebei. We verheugen ons er op je snel in de studio te verwelkomen.

Daniëlle en Anouka

Een nieuw begin