07/01/2018

Goed voornemen? Verbind het aan een Personal Yoga Challenge

Goed voornemen? Verbind het aan een Personal Yoga Challenge!

Weet je dat we minstens 30 dagen nodig hebben om iets nieuws op te nemen in ons gedrag?  30 dagen oefenen (niet 1x per week) is het minimum om een nieuwe gewoonte te kweken. En dan gaat het om “eenvoudig” gedrag zoals meer fruit of groente eten, op de fiets naar het werk, na 8 uur geen beeldscherm meer, etc. Onze mentale gewoontes zijn veel hardnekkiger en vragen veel meer tijd om af te leggen.

Een uitspraak van Jack Kornfield, die ik eens kreeg van een vriendin en die mij bijblijft:

“We hebben een stevige discipline en een serieuze training nodig om onze oude mentale gewoontes af te doen sterven, om een nieuwe visie te ontdekken en die vol te houden.”

Niet zo vreemd dus dat vele goede voornemens binnen een aantal weken vervliegen in de wind als we er niet voldoende aandacht aan geven en onszelf blijven ondersteunen om vol te houden.

Het begint met je jezelf blijven herinneren aan je voornemen. Waarom? Omdat we het anders vergeten. Een deel van ons, ik noem ze mijn “draken”, wil helemaal niet dat we innerlijk groeien. Deze drakenstemmen zijn zo slim. Ze leiden ons af, ze zeggen: “morgen heb ik meer tijd”, “nu is beter van niet”, “het is te lastig”, “eigenlijk wil ik iets anders”, “jij ook altijd met je ideeën” etc. Je hebt dus een reminder nodig: een tekst op je telefoon, een woord op je hand. Door je te herinneren kan je voornemen dieper in je aankomen.

Bikram Yoga is de manier om sterker te worden en los te komen uit je gewoonten. Je leert jezelf beter kennen: je verborgen krachten en je valkuilen. De drakenstemmen in je roeren zich, je lijf gaat protesteren. Dat geeft niets! Het is alleen maar interessant!  Op den duur ontstaat er ruimte in jou, je wordt lichamelijk en mentaal sterker en flexibeler. Je komt dichter bij jezelf en je blijft verbonden met je voornemen, je verlangen. Als extra bonus voel je je na elke les geweldig goed! Tevreden, ontspannen, sterk, voldaan, noem maar op!

Dus: verbind je voornemen aan een Personal Yoga Challenge.

Maak gebruik van een challenge formulier, verkrijgbaar aan de balie en plak dit op de deur van de yoga ruimte. Je maakt het hiermee officieel (Spannend!).

Vragen of hulp nodig? Ik ben beschikbaar in de studio of via de mail: info@bikramyoganijmegen.nl

Blijf je herinneren, blijf in beweging!

 

Daniëlle

P.S. Zie de challenge als een opstapje naar een nieuwe gewoonte. Blijf ook daarna oefenen.

Goed voornemen? Verbind het aan een Personal Yoga Challenge