18/12/2018

Meer Yin yoga in 2019

Meer Yin yoga in 2019

Steeds meer mensen ontdekken de waarde en de genietingen van Yin yoga.  Het brengt balans in je yoga beoefening èn in je leven

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Een meditatieve les als deze, met de aandacht voor de diepere lagen in het lichaam, biedt je de gelegenheid om tot jezelf te komen. Door langere tijd in yin houdingen te (ver)blijven, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben.

Yin yoga geeft balans
Je kunt Yin yoga beoefenen als balans van elke actieve of dynamische vorm van beweging (b.v. Bikram yoga). Yin Yoga heeft alles te maken met mindfulness. Het zijn in het moment in je lichaam, de ruimte en je gevoel. Yoga ervaring is niet nodig.

Yin yoga geeft ruimte in het lichaam
Yin yoga geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord.  Yin yoga houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Gewrichten worden beweeglijker en actiever. Er ontstaat meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Hot Yin Yoga is helend
Tijdens de Yin Yoga lessen in onze warme ruimte voegen we helende houdingen, langdurige rek, stilte & warmte samen! Yin Yoga in een ruimte die tot 30-32 graden verwarmd is maakt dat je makkelijker “ontdooit” en je zelf-herstellend vermogen stimuleert.

4 lessen per week
Met drie yin yoga docenten, Daniëlle, Tara en Iris, bieden we in 2019 vier lessen yin yoga per week. Vanaf zondag 6 januari ziet het Hot Yin yoga aanbod er zo uit:
Nieuw: Zondag van 16.00 – 17.30 uur
Nieuw: Dinsdag van 9.15 – 10.30 uur
Woensdag van 20.00 – 21.15 uur
Vrijdag van 11.15 – 12.30 uur

Lessen van 75 of 90 minuten
De yin yoga lessen door de week gaan 75 minuten duren in plaats van 90 minuten. Dit heeft meerdere redenen. Een yin yoga les is intens, in plaats van meer houdingen aan te nemen in een les werkt de yoga beter door minder houdingen wat langer aan te houden. Door de warmte zal bindweefsel bovendien makkelijker smelten. Warmte en langere tijd in de houdingen voelt intenser en is effectiever.

6 januari: eerste les op zondag
Op zondag gunnen we onszelf een extra lange yin sessie van 90 minuten. We zijn benieuwd hoe jullie deze les gaan ervaren. Op zondag 6 januari is de eerste Yin les op zondag van 16.00 – 17.30. Deze wordt gegeven door Iris, Bikram docent en Yin docent. Kom genieten.

Kijk voor meer informatie en voorbereiding op https://www.bikramyoganijmegen.nl/yin-yoga

 

 

Meer Yin yoga in 2019