28/05/2020

Nieuwe les in het park op 2e Pinksterdag: Core flow

Voor het eerst in onze yoga ruimte buiten: Core flow yoga

Core flow is een effectieve, actieve yogales volgens de Ghosh traditie. Een les die bijna* iedereen kan volgen. De bikram serie en de core flow serie komen beiden uit de Ghosh traditie.
De houdingen hebben een bepaalde volgorde zodat je maximaal effect hebt van het oefenen. Je begint met opwarmen d.m.v. 2 ademhalingsoefeningen, een krijger serie en een zonnegroet, daarna houdingen die ook in de bikram serie geoefend worden.

Ghosh yoga is gericht op het verbeteren van je gezondheid; een sterk en flexibel lichaam en een sterk immuunsysteem. Door te oefenen komt je geest tot rust en bereik je een staat van ontspanning, tevredenheid en helderheid. Core flow is heerlijk om te oefenen, ook buiten!

*Heb je last van je polsen, dan kies voor de bikram serie, deze is “wrist light”, ook in het park op zondagmiddag  en woensdagavond.

De les vindt plaats in Park Brakkenstein van 16.00 – 17.30 uur

Meld je aan voor de les via de website: www.hotyogahouse.nl of via de Mindbody app.

We oefenen veilig en volgens de regels van het RIVM. Voor deze les betekent dat verder:

  • Neem je eigen yoga mat en evt, yoga handdoek mee, je kan geen mat huren
  • Een flesje water en evt. zonnecrème
  • Denk ook aan voldoende warme kleding, een extra vest, evt. sokken zodat je niet afkoelt tijdens de vloerserie
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de start van de les naar de locatie en ga kort na de les ook weer naar huis
  • Leg je matje op 1.5 m (2x armlengte) van je buurvrouw/man neer
  • De ademhalingsoefeningen passen we aan zodat we alleen door de neus in – en uit ademen

Aanmelden en afmelden
Voor het gevoel van ruimte en afstand oefenen we met maximaal 25 deelnemers. Meld je dus op tijd aan om teleurstellingen te voorkomen: www.hotyogahouse.nl.
Mocht je de les toch niet kunnen volgen, meld je dan minimaal 3 uur voor de start van de les af. Bij later of niet afmelden worden de kosten van de les in rekening gebracht.
Wij vertrouwen op je bereidheid om ook bij minder mooi weer buiten te willen oefenen. Meld je dus niet zomaar af voor de les, alleen als jij of een huisgenoot verkouden of ziek bent geworden of een andere gewichtige reden. Dan kan iemand anders je plek overnemen.

Bereikbaarheid en parkeren
Park Brakkenstein is goed bereikbaar per fiets, te voet en met het OV, als je dat wil gebruiken. Parkeren rondom het park is verboden. Er is betaald parkeren vlakbij (Universitair sportcentrum of Toernooiveld) en  gratis in de woonwijk aan de overkant (Driehuizerweg).

Wat bij slecht weer?
Mocht de les niet doorgaan wegens de weersomstandigheden (nat, erg koud of harde wind) dan stuur ik je 3 uur voor de les een mailtje. De les zal dan online plaatsvinden. Houd in geval van twijfel dus je e-mail box in de gaten, ook de JUNK of SPAM folder. In deze mail ontvang je dan ook de link voor de online variant van Yoga in het Park. Je kan je via de website afmelden voor de online variant, mocht je die niet willen volgen.

Nieuwe les in het park op 2e Pinksterdag: Core flow