02/12/2018

Training Mindfulness: met aandacht in het hier en nu zijn


Training Mindfulness: Met aandacht in het hier en nu zijn

Wanneer er een nieuwe mindfulness training wordt aageboden vind je de data hier. Stuur een e-mail als je vragen of belangstelling hebt.

De Mindfulnesstraining is voor iedereen die de kwaliteit van zijn of haar leven wilt verbeteren. Je hoeft geen yoga bij ons te volgen om deel te kunnen nemen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness staat voor bewust aanwezig zijn in het moment, los van (voor)oordelen. Bewust betekent met je volle aandacht zijn bij wat er zich voordoet in het huidige moment. Je bent wakker en open voor wat je voelt, ziet, hoort, denkt en doet de dingen daardoor met meer aandacht. Dit lijkt gemakkelijk, maar in praktijk zijn we meestal snel afgeleid en reageren we (te) vaak automatisch. Mindful leven noemen we daarom ook een levenskunst.

Wat leer je in de training?

In de training ontwikkel je het vermogen om je bewustzijn en waarneming te vergroten. Ieder moment als nieuw te zien. We laten je ervaren hoe hiermee om te gaan als dit moment ongemakkelijk voor je voelt, bijvoorbeeld als je onrust ervaart, je zorgen maakt, bij irritaties, angsten, slecht slapen… In plaats van je door overtuigingen en gevoelens te laten meeslepen, versterk je je eigenheid en versoepelt het contact met anderen. Je gaat luisteren naar wat er echt is, luisteren naar je hart, naar wat je werkelijk beweegt. Je leert toe te laten en accepteren op een vriendelijke en actieve manier.

Yoga en Mindfulness

Door yoga te beoefenen, ontwikkel je al mindful doen, denken en zijn. Deze mindfulnesstraining geeft je tools die je nog aandachtiger maken, meer in het moment en met meer compassie in contact zijn. Deze training kan dus ook je yoga beoefening verder verdiepen.

Docenten

De training wordt gegeven door Tara: yin yoga docent, zenleraar en mindfulness-trainer en Daniëlle: Pulsar veranderkundige, yoga docent (Bikram, Yin en Hatha yoga, Ghosh lineage) en psycholoog.

Praktische informatie

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, op woensdagen van 11.00 – 13.00 uur. De data zijn: 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 februari, 6 en 13 maart. Op 27 maart sluit de training af met een oefenbijeenkomst van 11.00 – 14.00 uur. Thuis oefenen vraagt zo’n 20 minuten of meer per dag.
Het aantal deelnemers is minimaal 7 en maximaal 12.

Kosten en aanmelding

De kosten zijn € 299,- voor de hele training, inclusief een werkboek en een aantal geluidsbestanden met meditaties.
Je kan je opgeven via info@bikramyoganijmegen.nl. Geef je voor- en achternaam en je telefoonnummer door zodat we contact met je kunnen opnemen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
De inschrijving sluit op 8 januari.

Leer met aandacht in het hier en nu zijn en luisteren naar wat je werkelijk beweegt.
Geef je nu op via info@bikramyoganijmegen.nl.

 

Training Mindfulness: met aandacht in het hier en nu zijn