27/03/2020

Voorbereiding virtuele yogales met ZOOM

 1. Vind een plekje in je huis waar voldoende ruimte is om de mat heen en waar je niet afgeleid wordt (of waar deze kans minder groot is. Het is niet erg als een huisgenoot een keer langskomt). Zet de mobiele verbinding van je telefoon uit zodat je niet gebeld kan worden.
 2. Zorg ervoor dat je voldoende warm bent tijdens de les: trek wat meer kleren aan dan in onze hot room en verwarm de ruimte evt. wat meer.
 3. Zorg ervoor dat je warm blijft in de savasana (en de vloerserie) door een trui bij de hand te hebben en een dekentje
 4. Zet Je notebook of telefoon zo neer, dat de docent je kan zien (als je kiest voor video aan). Je mat “wijst” met de smalle kant richting je beeldscherm. Dit is ook de richting waarnaar je kijkt
 5. Zorg dat je het raam in de ruimte waarin je oefent niet in je rug hebt. Dit geldt met name overdag. Dan kijkt de docent nl in het licht en zien we ofwel niets ofwel alleen een silhouet.
 6. Zorg ervoor dat het apparaat niet in de slaapstand gaat en je een zwart beeldscherm krijgt
 7. Zet je geluid voldoende hoog (in ieder geval luidspreker aan) zodat je de docent (goed) kan horen
 8. Als je op de link klikt start ZOOM en kom je in de “les”, de virtuele yoga ruimte. Je staat automatisch op “MUTE”, zodat het stil blijft in de ruimte. Ook tijdens de les is dit beter, dan hoort niet iedereen de omgevingsgeluiden die er kunnen zijn.
 9. Als je de camera aanzet kan je gezien worden, ook door de docent. Dan kun je ook persoonlijke aanwijzingen ontvangen. Je mag de camera ook uitzetten als je dat liever hebt.
 10. In de virtuele ruimte, kies je gallery view (rechtsboven). Dan zie je je mede yogi’s, i.p.v. de docent groot op je beeldscherm
 11. ZOOM heeft een chatfunctie. Voor en na de les kun je chat berichten sturen aan de hele groep of aan personen afzonderlijk (deze zijn alleen voor de geadresseerde te lezen).

Het lijkt een hele organisatie maar al na een keer heb je door hoe het werkt en gaat het bijna van zelf.

Extra tips bij de yin yoga lessen
 • Omdat je over het algemeen stil ligt krijg je het eerder koud. Misschien kun je de ruimte extra verwarmen en
 • Kleed je lekker warm, ook met sokken en een dekentje om je na de les toe te dekken. Een shawl doet goed werk
 • Leg behalve je matje “props” klaar zoals een stapeltje boeken (als je geen yoga block hebt), kussens, een dekentje om hier en daar onder te leggen. Ook je waterfles kan als prop dienen. Wees creatief!
 • Bij yin heb je soms hulp nodig bij het vinden van jouw houding. Als je iets wil vragen tijdens de les kun je dit aangeven met het 🙏🏻  Namaste gebaar.

Tot ziens op je matje in de Virtuele Hot Room

Voorbereiding virtuele yogales met ZOOM