16/11/2017

Wensen zijn onderweg

Wensen zijn onderweg

Ieder mens heeft wensen en verlangens, vaak durven we deze niet eens te wensen, zo fantastisch zijn ze. Er komt een wens in je op en direct gaat je verstand er over heen met een of andere gedachte: “Dit kan ik nooit”, “Wat een onzin”, “Doe eens normaal”. Gevolg: wens in de doofpot en jij houd jezelf klein. Het mooie van wensen is dat we, als de wens ontstaat, we een beeld zien van onszelf in de toekomst. Nu is het nog niet zover, maar waarom zouden die beelden niet werkelijkheid kunnen worden?

Op 18 september, tijdens de jubileum lessen hebben we allemaal iets gewenst. deze wens opgeschreven en na de laatste les zijn alle wensen de wereld in gebracht door de kaartjes te verbranden. Voor jezelf heb je misschien ook nog een briefje gemaakt zodat je je wens niet vergeet. Want daar is ons verstand ook heel goed in, onze wensen te verdoezelen zodat ze wegkwijnen in een hoekje.

Wat bij wensen heel belangrijk is ze te blijven herinneren zodat dat oorspronkelijke gevoel dat je bij je wens had, stevig in je verankert i.p.v. langzaam wegkwijnt. Dan kan er iets gebeuren in jou, in je omgeving en je wens kan zomaar waar worden. De door iedereen op deze dag ingezette wens is nu 8 weken onderweg. Je hebt misschien al iets ervan gemerkt?! Houd je hart open en vul niet in wat er naar je toekomt, merk alleen op wat er op je toekomt en ontvang het met open armen. Was je je wens vergeten? Hoog tijd hem uit het hoekje te halen en opnieuw te waarderen. Is er ongemerkt al iets op je toe gekomen?

Op 31 december kijk je nog eens naar je kaartje en oogst je wat je tot die dag hebt ontvangen.

Wensen zijn onderweg