21/03/2020

Wij gaan online! 1e ZOOM Bikram les zondag 22 maart van 8.00 -9.30 uur

Lieve mensen,

Gisteren heb ik met de leraren de eerste Zoom les gedaan. Het was een bijzondere ervaring. Ieder vanuit zijn of haar huis, ik in de yoga ruimte. Ook al was de warmte er niet, het was alsof we in één ruimte stonden en samen de les deden.

Het aanmelden voor de les en het inloggen in ZOOM was verrassend eenvoudig. Dat gaat ons ook samen lukken, want

Morgen, zondag 22 maart van 8.00 – 9.30 uur
kun je voor het eerst vanuit je huis meedoen met de Bikram les.

Waarom betalen voor de lessen?
Ik gaf al aan dat de Zoom lessen betaald zullen zijn. Je vraagt je misschien af waarom je voor een online les zou betalen. Online kun je natuurlijk ook gratis lessen volgen. Die worden ook betaald, maar dan door advertentie inkomsten ed.
Door voor de lessen te betalen met je actuele lessenkaart of onbeperkte kaart draag je bij aan het voortbestaan van de studio. Want er zijn nu geen inkomsten, alleen kosten, ook voor de leraren. Als je de studio wil en kan blijven steunen door lessen te volgen, dan zijn we daar heel blij mee, dan kan onze community blijven bestaan, daar gaan we voor.
Heb je nu geen actieve lessenkaart dan kan je die online aanschaffen. Misschien al wel maandag kan je betalen met Ideal, tot nu toe was alleen met Credit Card mogelijk. De aansluitkorting wordt automatisch berekend. Wij zijn je super dankbaar als je hiervoor kiest, ons te blijven steunen en niet te wachten tot “alles voorbij is”.

Een Zoom les is een echte les!
Over de lessen zelf, gisteren hebben we ervaren dat we echt samen een les hadden. Dat was fantastisch, anders dan via een Youtube filmpje of een geluidsopname, of een kanaal waar je online lessen kan volgen. De docent kan je zien (als je dat wil, je kan je camera ook uitzetten), je oefent samen met je mede yogi’s die je kent uit de Hot Room, je kan zelfs vragen stellen na de les.

Ik ben bezig met het uitrollen van een rooster voor de komende week. Daar moet nog e.e.a. voor geregeld worden. Want ook de andere leraren geven les vanuit huis. We zijn ermee bezig. Blijf de berichten, de website en het rooster in Mindbody volgen.

Hoe gaat het volgen van een ZOOM les in zijn werk?

 1. Eerst meld je je online aan voor de les via de Mindbody site of de Mindbody app.  Je kan je tot 30 minuten voor de start van de les aanmelden.
  Je ontvangt een e-mail bevestiging van je aanmelding voor de les.
 2. Heb je nog geen toegang tot je Mindbody account? Ga naar de playstore of klik op deze link voor de Mindbody app. Aangezien je al bekend bent bij ons heb je al een account. Om toegang te krijgen kies “login”, vul je e-mail adres in en kies “een nieuw password nodig”. Je ontvangt dan een link om een nieuw password aan te maken.
 3. Om vertragingen te voorkomen kun je nu alvast ZOOM downloaden op je computer of  telefoon (app store). Daar zijn geen kosten aan verbonden.
 4. Ongeveer 15 minuten voor de les begint stuur ik je een E-mail met een ZOOM link voor deze “meeting”, onze les dus.
 5. Als je op de link klikt start ZOOM en kom je in de “les”, de virtuele yoga ruimte. Je wordt automatisch op “Mute” gezet, zodat het stil blijft in de ruimte. Als je camera aanstaat kan ik je ook zien. Je mag de camera ook uitzetten als je dat liever hebt, door op het camera icoontje te klikken. Als ik je kan zien kan ik ook persoonlijke aanwijzingen geven, en ik zie of we samen bewegen. Dat maakt het meer tot een gezamenlijke les.
 6. Vind een plekje in je huis waar voldoende ruimte is om de mat heen en waar je niet afgeleid wordt (of waar deze kans minder groot is. Het is niet erg als een huisgenoot een keer langskomt). Zet de mobiele verbinding van je telefoon uit zodat je niet gebeld kan worden. Plaats je computer zo dat ik je kan zien, als we naar de vloerserie gaan moet je je computer waarschijnlijk ook verplaatsen.
 7. Trek wat meer kleding aan dan in de Hot room zodat je warm blijft, een lange legging en top, een lang shirt er over heen dat je nog uit kan doen als je het warm krijgt. Evt. sokken naast je mat (ook voor je savasana aan het eind)
 8. Je kan een (grote) spiegel, of een raam (!) gebruiken om je te helpen bij de alignment, maar het is ook een mooie oefening om de alignment te voelen, van binnen te zien, dus zonder spiegel te oefenen.

Morgen is de les 90 minuten, ik dacht dat jullie dat wel zouden waarderen in het weekend, op dit tijdstip. Andere ZOOM lessen zijn mogelijk wat korter, 60 of 75 minuten, zodat je makkelijker in staat bent om een les mee te doen.

We passen ons aan aan de veranderde omstandigheden, flexibel zijn en bij jezelf blijven, daar gaat het om.

Aanmelden voor de les

Ik hoop jullie morgen te ontmoeten en anders tot een volgende les!

En ja, ook Yin lessen en hopelijk Core en Yogapathy lessen gaan we online aanbieden.

Met een harte groet, namens het hele Hot Yoga House team

Daniëlle

Wij gaan online! 1e ZOOM Bikram les zondag 22 maart van 8.00 -9.30 uur