31/12/2017

Yogi Story: Annelies

Yogi Story: Annelies

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Annelies!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Ik ben in juni van dit jaar begonnen, dus nu 6 maanden. Ik las bij toeval een artikel in een tijdschrift over een man die astma heeft en veel baat heeft bij Bikram Yoga. Hij kon nu zelfs zonder medicijnen door het leven. Ik dacht, dat wil ik ook. Ik heb last van astma en copd. Dit wordt veroorzaakt o.a. door allergieën. Om zo min mogelijk last te hebben is een goede manier van ademhalen zeker belangrijk.”

 2. Wat is je favoriete houding?

“Ik heb niet echt een favoriete houding. Tot nu toe ben ik vooral bezig om bij mijzelf te blijven tijdens de oefeningen. Ik word snel duizelig en kan tot nu toe de beenoefeningen maar voor een deel mee doen. Kwestie van concentratie op mijn lijf en op een goede ademhaling. De grondoefeningen gaan prima met uitzondering van de “camel”. Als ik er dan toch eentje moet uithalen dan ga ik voor de 1e oefening. Daarin leer heel bewust te ademen en realiseer ik mij hoeveel lucht ik heb als ik goed adem haal. Mijn longen voelen daarna ook zo schoon. Echt fijn om zoveel lucht op zo’n eenvoudige manier naar binnen te krijgen.”

 3. Wat brengt Core Yoga / Bikram Yoga jou?

“Energie!! Hoe tegenstrijdig dat ook lijkt omdat ik tijdens de les voor een groot deel zit door duizeligheid. Eenmaal thuis voel ik de energie!

Doordat ik mij zo bewust wordt van mijn ademhaling, merk ik ook dat ik hier veel baat bij heb. Sinds ik Bikram Yoga doe, heb ik opvallend minder last van astma/copd.”

“Verder merk ik dat in de Bikram Yoga mijzelf ook tegenkom. Ik moet gewoon aanvaarden dat ik op een gegeven moment moet gaan zitten. Ik zie dan iedereen de oefeningen heel goed doen en wil dan nogal wel eens in een gevoel van falen gaan zitten. Ik leer om te aanvaarden dat het goed is waar ik ben en dat iedere oefening die ik helemaal kan meedoen goed is. En dat de tijd die ik zit en niet mee doe, goed besteedde tijd is. Het is gewoon goed om in de yoga ruimte te zijn en te leren mild te zijn voor mijzelf.”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Jolande, Zij is mijn collega en vriendin. Mede door haar enthousiasme heb ik gekozen voor de Bikram Yoga in Nijmegen.”

 

Dank je wel, Annelies! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?

Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Annelies