23/10/2018

Yogi Story: Carlo

Yogi Story: Carlo

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Carlo!

1) Hoelang doe je al Bikram Yoga?

“Ongeveer zo’n vier jaar. Ik ben begonnen omdat mensen in mijn omgeving vertelden hoe lekker ze het vonden. In het begin voelde het wat onwennig. Niet in de laatste plaats omdat yoga in mijn ogen een ‘vrouwending’ was. De warmte voelde direct prettig, maar maakt het ook intensief. Uiteindelijk hoef ik alleen maar naar de instructie te luisteren en te doen wat er gezegd wordt. Gek genoeg zijn er nog steeds zaken waarvan het lijkt alsof ik die voor het eerst hoor.”

2) Wat is je favoriete houding?

“De driehoek. Het openen van de borstkast en stretchen van de schouderbladen geeft mij ruimte.”

3) Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Door Bikram Yoga is mijn lenigheid en conditie sterk verbeterd. In het begin lag de nadruk op enthousiast meedoen en te ‘overleven’ (toch best warm..!). Langzaam maar zeker begrijp ik echter het yoga aspect beter en leer ik luisteren naar wat ik nodig heb. Een 7-daagse retreat afgelopen juni in Malaga heeft ervoor gezorgd dat de ‘verslaving’ nog groter is geworden. Bikram yoga leert je je lichaam en geest beter te begrijpen. Door de herhaling van de 26 oefeningen krijg je iedere keer weer een referentiepunt hoe je er fysiek en mentaal ervoor staat en wat je nodig hebt. De kunst is om het geleerde in het dagelijks leven toe te passen. Belangrijkste voor mij is gewoon blijven doorademen, ook als het moeilijk wordt.”

4) Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Alex. Van de studio in Nijmegen zijn Joke, Alex en ik afgelopen juni naar de Malaga retreat geweest. Joke heeft het stokje aan mij gegeven en ik geef hem weer door aan Alex!”

Dank je wel, Carlo! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Carlo