13/12/2017

Yogi Story: Charlotte

Yogi Story: Charlotte

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Vorige week gaf Kim aan meer over Charlotte te willen weten. Daarom deze week de Yogi Story van: Charlotte!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Sinds oktober 2016. Door mijn dansende beroep vraag ik veel van mijn lichaam en heb ik last van lage rugpijn en vastzittende spieren. Niks hielp. Toen ik bij Koffietijd yoga in een warme ruimte zag ben ik meteen gaan opzoeken waar ik dat in Nijmegen kon doen. De volgende dag was mijn eerste les en vanaf dat moment was ik verkocht. Ik doe ook regelmatig Core Yoga. Na de les voelt het alsof ik bij een chiropractor voor lichaam en geest ben geweest. Alles is weer even ge-reset.”

2. Wat is je favoriete houding?

“Het wisselt per periode, nu is dat de tree: enorm frustrerend in het begin dat ik mijn voet niet los kan laten en geen twee handen voor mijn borst kan houden. Nu geniet ik juist van de ontspanning en opening van mijn heupen. En stiekem verheug ik me al op de Savasana, die na de tree komt :-D”

3. Wat brengt Core Yoga / Bikram Yoga jou?

“Beweeglijkheid maar vooral ook adem. Ik heb inspanningsastma, wat samen met de warme Bikram ruimte best een uitdaging is. Maar al na de eerste ademhalingsoefening merk ik dat ik dieper/makkelijker kan ademhalen. Als ik tijdens de les daarop blijf focussen help ik mezelf daar enorm mee. Niet alleen in de les trouwens. Tijdens audities en optredens ben ik niet meer zo zenuwachtig. Door te letten op mijn ademhaling kan ik beter mezelf blijven. Daardoor gooi ik geen energie weg en kan ik meer genieten tijdens het dansen.”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Tamara! Kim noemde haar ook aan het einde van haar Yogi Story en nu ben ik ook benieuwd naar haar verhaal.”

 

Dank je wel, Charlotte!

Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Charlotte