08/10/2018

Yogi Story: David

Yogi story: David

De eerste YogiStory na de zomervakantie is het verhaal van David.

1) Hoelang doe je al Bikram Yoga?

“Vanaf augustus 2017. Wel met een aantal onderbrekingen wegens blessures. Effectief oefen ik nu een half jaar. Ik ben begonnen met Yoga nadat ik op mijn 40ste tijdens een potje beachball met mijn zoon door mijn rug ging. Ik voelde me al langer strammer worden, maar dit was de druppel. Daar moest ik iets aan doen. Ik ben begonnen met hatha, daarna ashtanga, maar ik heb een slechte rug en slechte knieën en kreeg steeds last. Yoga in een hete omgeving leek me een oplossing. Het begin vond ik nogal heftig, maar wel direct ook prettig. Ook met Bikram heb ik inmiddels wat klachten ervaren, maar ik heb ontdekt dat ik geen klachten heb als ik mijn ambitie om ver in een houding te komen eruit sloop.”

2) Wat is je favoriete houding?

“De driehoek. Die voel ik goed. Strekking in onderlichaam en bovenlichaam tegelijk.”

3) Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Het is voor mij een concentratieoefening. Ik concentreer me helemaal op ontspanning en ademhaling. Daarin wil ik verder komen en daar valt nog een hoop te doen. De houding komt er vast achteraan. Ik Bikram altijd in de ochtend. De ontspanning en ademhaling neem ik mee de dag in.”

4) Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Leon; ik vind het leuk om te lezen hoe andere mannen de yoga ervaren. Het blijft toch een sport die veel vrouwen doen, al zijn er opvallend veel mannen bij Bikram in Nijmegen.”

Dank je wel, David! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: David