29/01/2019

Yogi Story: Gabriëla

Yogi Story: Gabriëla

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Gabriëla!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Sinds 4 jaar, meestal 2 keer per week in de ochtend. Daarvoor deed ik Hatha- en Kundalini yoga. Omdat ik wel eens Bikram wilde proberen ging ik met een vriendin mee. Veel mensen genieten van de warmte. Van mij mag het rustig 10 graden koeler zijn. Zweet drupt, maar mijn spieren ontspannen toch gemakkelijker in warmte. De spiegel stond me tegen, ik wilde m’n blik liever naar binnen richten. Maar in de spiegel bleek ik niet mijn oordelen te zien, maar keek ik met tevreden blik naar een vrouw van 56 jaar, die toch maar mooi in de boog staat! Nu nog mijn binnendijspieren aanspannen en ik krijg een zo gewenst complimentje van de leraar :-D”

2. Wat is je favoriete houding?

“Konijn: die geeft de meest verrukkelijke strekking in mijn rug.“

3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“De focus waarop we 1.5 uur worden aangesproken, de 26 oefeningen die mijn uiterste inspanning vragen, het doen wat er gezegd wordt en de blik op mezelf werken enorm centrerend en vitaliserend. Mijn huid is mooier en gladder van al het zweten. Mijn stijve onderrug geeft minder problemen en iedereen die wel eens de liefde heeft bedreven na bikramyoga, zal weten dat dat een fantastische voorbereiding is voor een heerlijke samenzijn :-D”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Jutta. Ik ben benieuwd wat Bikram Yoga voor haar betekent.”

Dank je wel, Gabriëla! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Gabriëla