08/10/2018

Yogi Story: Joke

Yogi Story: Joke

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Joke!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga?

“Ik doe nu 4 jaar Bikram Yoga, eigenlijk effectief 3 jaar omdat ik in de winter 3 maanden in het buitenland ben.”

2. Waarom begon je met Bikram/Core Yoga?

“Op aanraden van mijn dochter ben ik begonnen met Bikram Yoga. Zij vond dat het goed zou zijn voor mijn algeheel welzijn! Ik tenniste nogal veel en had regelmatig blessures. In het begin vond ik het erg zwaar! Na de yogales had ik het gevoel of er een vrachtwagen over me heen gereden was! Maar na het douchen begon ik me al wat beter te voelen en kreeg ik een boel energie in mijn lichaam. Dat vond ik een geweldige ervaring en wilde deze energie steeds voelen.”

 3. Wat is je favoriete houding?

“Ik heb geen favoriete houding! Eigenlijk heb ik een haat/liefde verhouding met alle 26 houdingen inclusief de ademhalingsoefeningen. Ben blij als het einde van de les in zicht is ; heb dan altijd een blij en trots gevoel dat ik weer met veel aandacht en ijver met de oefeningen heb meegedaan.”

 4. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Van Bikram Yoga krijg ik behalve een goed gevoel en heel veel energie, een beter functionerend lichaam. Bikram Yoga heelt mijn lichaam. Na een blessure of ziek gevoel weet ik dat het over is na wat yogalessen! Ook vind ik dat ik kalmer ben geworden. Denk dat de meditatie en concentratie tijdens de les ook een rol gaat spelen in mijn leven buiten yoga studio. Bikram Yoga betekent voor mij heling van mijn lichaam en geest!”

 5. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Carlo. Ik ben benieuwd wat hem ertoe beweegt Bikram Yoga te doen!”

Dank je wel, Joke! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

 

 

Yogi Story: Joke