17/01/2018

Yogi Story: Jolande

Yogi Story: Jolande

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Jolande!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Ik beoefen bikram inmiddels twee jaar en het laatste jaar intensief; drie keer per week.” Ik ben begonnen als aanvulling op het hardlopen, omdat ik dat wat te eenzijdig vond qua beweging. Toen nog niet wetende dat het me veel meer zou brengen dan dat!”

2. Wat is je favoriete houding?

“Fixed Firm Pose. Omdat ik twee jaar geleden heel stijf begon in deze houding en nooit gedacht dat ik deze houding überhaupt zou kunnen. Iedere keer ben ik weer blij als we bij deze houding zijn. Geeft iedere keer weer een kick dat ik hem kan.“

3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Het brengt mij veel, heel veel. Zowel lichamelijk als mentaal. Lichamelijk voel ik me goed, lekker in mijn lijf, energiek en vooral lenig en soepel. Ook merk ik dat tijdens het hardlopen. Gaat ook soepeler. Mentaal brengt het me ook veel: doordat ik drie maal per week ga merk ik dat het naar mijn lichaam luisteren me veel beter afgaat. Ik ben van origine best wel een beukerd die op wilskracht veel bereikt heeft. Door yoga leer ik dat los te laten en naar mijn lijf te luisteren: wat wil en zegt mijn lijf eigenlijk? en daarnaar handelen. Ook leer ik om goed bij mezelf te blijven, ook al kunnen anderen het beter in bepaalde houding. Dat maakt me niet meer uit. Ik heb het te doen met mijn lichaam en dat voelt prettig en aangenaam om hier zo goed bij te blijven. Ik leer ook af dat het niet erg is als een houding niet lukt. Gewoon opnieuw weer proberen zonder oordeel. Dat gegeven helpt mij daardoor ook in het dagelijkse leven. Met mildheid voor jezelf de dingen doen maar mezelf wel blijven uitdagen waar (vandaag) de grens ligt. Verder vind ik het samen douchen met de vrouwen ook altijd een feestje. Samen nagenieten van de les. Soms met veel gekwebbel en soms lekker in stilte. Van beide geniet ik 🙂 ”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Kim Winkel is regelmatig mijn buurvrouwmatgenootje en dat is een prettige en fijne buurvrouw.”

 

Dank je wel, Jolande! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?

Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Jolande