14/02/2019

Yogi Story: Jutta

Yogi Story: Jutta

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Jutta!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Sinds 2 jaar, in ieder geval 2x per week, maar 3x per week is optimaler voor mij. Ik ben begonnen omdat ik na een onderbreking van 8 jaar weer behoefte kreeg aan yoga. Tevoren had ik 30 jaar op Hatha- en Kundalini yogales gezeten. Ik wilde weer yoga maar op een ‘andere’ manier, en dat heb ik in Bikram Yoga gevonden. Ik was meteen vanaf de eerste les heel blij dat ik eraan begonnen was. In het begin was ik behoorlijk moe erna, maar dat is nu over. Het geeft me nu direct energie en een opgefrist gevoel. Dat houdt ook de volgende dag nog aan.”

 2. Wat is je favoriete houding?

“Ik heb niet echt een favoriete houding. Maar De Staande Boog houding vind ik wel heel mooi, bijna alsof je aan het dansen bent. De lange strekking, naar voren en omhoog, de achterover buiging en de balans; er zit zoveel in die houding om aan te werken.”

 3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Bikram Yoga gaat heel diep mijn lijf in en dat geeft een intens ontspannen gevoel. Het mentale en emotionele effect hiervan is de belangrijkste betekenis van Bikram Yoga voor mij. Na een les Bikram Yoga kan ik helderder en rustiger denken en voel ik me positiever en vriendelijker. Er is meer ruimte in mijn lichaam en in mijn hoofd. Dat verdwijnt helaas wel weer, maar dan ga ik weer naar Bikram Yoga!

Ik  geniet er ook van dat mijn lichaam soepel en energiek beweegt dankzij Bikram Yoga. Bij Bikram Yoga ervaar ik het nauwe samengaan van lichaam en geest. Wat mij ook goed doet in Bikram Yoga is de manier waarop de docenten les geven, toegewijd, gedreven, in een persoonlijke warme sfeer. Ik waardeer de kwaliteit van de docenten. Als iemand iets voelt resoneren bij wat ik erover vertel, dan zou ik die persoon aanmoedigen om het uit te proberen.”

 4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Charlotte, zij is, zoals ik haar nu een beetje ken, moedig en trouw aan zichzelf met haar leven bezig. Welke rol speelt Bikram Yoga voor haar daarbij?”

Dank je wel, Jutta! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?

Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Jutta