31/01/2018

Yogi Story: Kim

Yogi Story: Kim

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Kim!

 1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“In oktober 2015 ben ik begonnen met Bikram yoga. Sinds de challenge van begin 2017 kom ik 3 – 4x per week. Ik ben begonnen met Bikram Yoga omdat ik steeds meer last kreeg van mijn spieren en lijf. Ik merkte dat ik met warmte beter kan bewegen. Via mijn collega ben ik terechtgekomen bij Bikram Yoga.

 2. Wat is je favoriete houding?

“De Staande Boog. Ik vind het een mooie, sterke houding. Ik ben trots als ik deze houding kan en als ik het puntje van mijn tenen boven mijn hoofd zie :)”

 3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Rust in mijn hoofd. Tijdens de les hoef ik niks anders te doen dan te luisteren naar de woorden van de leraar/lerares. Niks terug te hoeven zeggen… gewoon aanwezig zijn in het moment; heerlijk!

Ook leert het me te luisteren naar mijn eigen lijf en te accepteren wat op dat moment wel/niet mogelijk is; dit kan per dag verschillend zijn.

Toen ik net met Bikram Yoga begon voelde ik juist veel frustratie en onrust als ik bepaalde houdingen niet kon uitvoeren. Nu ik langer Bikram Yoga beoefen, merk ik dat het soms lichamelijk met ups en downs gaat. Geestelijk merk ik dat ik steeds beter kan accepteren dat het op dat moment niet anders is. Dan lukt het me om soort van trots te zijn dat ik wel naar de les ben gekomen. Ik leer dus te kijken naar de dingen die WEL goed gaan.”

 4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Monique bijvoorbeeld. Bij haar sta ik vaak in de buurt. Ik vind haar een hele fijn buurtje en ben benieuwd naar haar Yoga Story!”

 

Dank je wel, Kim! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Kim