13/12/2017

Yogi Story: Kim

Yogi Story: Kim

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Kim!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga?

“Mijn eerste Bikram les was in maart 2013. Na wat pauzes oefen ik nu weer heel regelmatig – ik doe mee aan de 3×3 challenge – en ben ik ook gestart met Core Yoga.”

 2. Waarom begon je met Bikram/Core Yoga?

“Op aanraden van middelbare schoolvriendin Tamara ben ik een les meegegaan en ik was meteen enthousiast! Ik was in die tijd – na een turbulente periode – op zoek naar balans. 90 Minuten alleen maar bezig zijn met jezelf in de ruimte, ervaar ik als een soort meditatie. Zodra je afgeleid bent tijdens een houding merk je dat meteen. Door de warmte en hoge vochtigheid wordt mijn concentratie hoger (je moet wel haha) en mijn spieren soepeler. De Core lessen ondersteunen daar enorm bij. Het is ook een prettige afwisseling met de Bikram les. Ik merk dat zelfs de meest uitdagende houdingen steeds makkelijker gaan.”

3. Wat is je favoriete houding?

“De achteroverbuiging: de eerste van de les en de Camel.”

4. Wat brengt Bikram Yoga/Core Yoga jou?

“Doordat er tijdens de core lessen meer rust en tijd voor de houdingen is, merk ik dat ik meer aandacht voor details heb. Dit helpt mij weer tijdens de bikram lessen, waar ik dan veel meer kracht en balans vind.”

5. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Charlotte misschien? Zij valt mij wel op door haar buigzame lichaam. Of Tamara, ik zelf ken haar natuurlijk goed, maar kan me voorstellen dat anderen meer willen weten aangezien ze zo’n bekend gezicht is.”

 

Dank je wel, Kim! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?

Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Kim