20/05/2019

Yogi Story: Marjolijn

Yogi Story: Marjolijn

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Deze week de Yogi Story van: Marjolijn!

1) Hoelang doe je al Bikram Yoga?

“Ongeveer zes en een half jaar. Voor die tijd heb ik ook wel allerlei andere soorten yoga gedaan. Ik doe vooral Bikram. Een vriend van mij beoefende Bikram en ik was nieuwsgierig. Ik wilde ook graag wat soepeler worden. Ik ben met hem meegegaan en eigenlijk was ik direct verkocht. Het leek me een fijne, uitdagende combinatie van in- en ontspanning. Ik weet nog goed dat ik het best spannend vond, die eerste keer. Zou ik wel tegen de hitte kunnen, zou het niet te heftig zijn? Zag mezelf al half bewusteloos in de zaal liggen. Maar het ging eigenlijk best goed en ik heb volgens mij gelijk de hele serie meegedaan. Ik had in het begin wel ontzettende spierpijn. Maar ik voelde me vanaf het begin heel voldaan na een Bikram-lesje. Ook omdat je zo gaat zweten, dat voelt gewoon ontzettend goed. Ik vond de sfeer in de zaal ook fijn, net zoals de studio. Dat vind ik trouwens nog steeds. De Core lessen vind ik ook leuk, alleen komen die tijden me nooit zo goed uit.”

2) Wat is je favoriete houding?

“Standing Separate leg Stretching Pose; Dandayamana-Bibhaktapada-Paschimotthanasana. Ik houd sowieso meer van de vooroverbuigingen.”

3) Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Sinds ik Bikram doe zit ik gewoon oké in mijn lijf. Geen pijntje in de rug hier of pijntje in de nek daar. Bikram zorgt ervoor dat ik mij sterker, leniger en soepeler voel. Voor mijn werk zit ik veel achter de computer, helemaal niet oké dus, maar door de Bikram maak ik alles weer lekker los. Het is even ook echt anderhalf uur de tijd stil zetten. Jezelf die tijd gunnen. Verder heeft het me volgens mij ook geleerd om beter te focussen. De balansoefeningen zijn uitdagend; daar heb je echt concentratie voor nodig. Bikram zorgt voor een soort rust in mijn hoofd. Ik vind het leuk om te merken dat oefeningen beter gaan als je regelmatig oefent. Dat ik daarbij ook nog steeds het gevoel heb dat ik vooruit ga. Als je jezelf wilt uitdagen en sterker en soepeler wilt worden, dan is Bikram Yoga zeker leuk om een keer te proberen.”

4) Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Een van de Duitse dames. Ik vind het leuk dat ze speciaal naar Nijmegen komen voor de Bikram. Misschien wonen ze trouwens wel net over de grens, dat weet ik niet. Ik ben benieuwd hoe ze hier gekomen zijn en hoe ze de lessen ervaren.”

Dank je wel, Marjolijn! En ik ga de Duitse dames vragen, goed idee! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Marjolijn