15/02/2018

Yogi Story: Monique

Yogi Story: Monique

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Daarom deze week de Yogi Story van: Monique!

 1. Hoe lang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Vanaf eind maart  2015. Een vriendin nam me mee. Ik vond de eerste les wel spannend; kan ik het wel aan; sporten in die warmte? Maar dat ging eigenlijk best goed. Ik kon goed meedoen en voelde me daarna fantastisch! Nooit meer weggegaan. Sinds de challenge eind vorig jaar probeer ik 3x per week te blijven komen.”

 2. Wat is je favoriete houding?

“Padahastasana (handen naar de voeten houding): een eerste oriëntatie/kennismaking met mijn lijf van die les: hoe gaat het ermee? Ben ik lenig of juist heel stijf? Ook heerlijk om te voelen hoe mijn spieren oprekken en strekken en het lijf wakker wordt.

Of toch liever Dandayamana-Bibhaktapada-Paschimotthanasana (strekking met gespreide benen). Deze houding gaat steeds beter en fijner. Het blijft een uitdaging om tegelijkertijd te ontspannen en aan je spieren te trekken. ik vind het een fijne oefening ook weer vanwege het oprekken en strekken van de achterkant van mijn lijf. Eens zal ik een keer de grond raken 🙂 “

3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Klinkt misschien raar, maar een ‘algeheel beter welbevinden“: Ik voel me sterker en fitter sinds ik yoga doe. Zowel fysiek als mentaal. Ik ben rustiger. Ik word niet meer ziek of verkouden. Ik heb meer ruimte in mijn lijf en geest.”

 4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

Anouka. Ik zie haar bijna iedere zaterdag en ik heb bewondering voor haar rust en toewijding tijdens de oefeningen. Ze oefent met zoveel rust en compassie voor wat er kan die les; daar leer ik veel van!“

 

Dank je wel, Monique! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

 

Yogi Story: Monique