25/01/2018

Yogi Story: Pascale

Yogi Story: Pascale

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Daarom deze week de Yogi Story van: Pascale!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Al bijna drie jaar. Ongeveer 15 jaar heb ik hatha yoga gedaan. Na verloop van tijd was ik op zoek naar een meer fysieke uitdaging met ook zeker een mentale component. Bikram yoga heeft dat.

De eerste keer dat ik kwam, ben ik enorm geschrokken. De warmte! De houdingen! Ik heb zeker drie kwartier op mijn rug naar de ruitjes in de tl-bakken liggen turen. Met voortdurend de vraag in mijn hoofd: ‘Hoe kom ik nou thuis?’. Toch wist ik dat ik ermee zou doorgaan. Na een jaar heb ik het weer geprobeerd. Nu wil ik niet anders meer.”

2. Wat is je favoriete houding?

“De standing separate leg stretching pose staat bovenaan. Deze is favoriet omdat het fijn is de onderrug te strekken terwijl het bovenlijf ontspant. En natuurlijk omdat ik mijn handdoek steeds dichterbij zie komen 😉
De half-tortoise houding vind ik ook heel fijn. Maar het kan wisselen, er zijn houdingen die ik een bepaalde tijd niet fijn vind en ineens wel. Misschien ‘begrijp’ ik de houding dan pas, zowel fysiek als mentaal. Dat soort bewustwording vind ik heel mooi.“

3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Bikram Yoga brengt mij het besef dat het lichaam minstens zo wijs is als het hoofd. Dat vertelt Nic met regelmaat en dat heeft me inzicht gegeven. Daar ben ik hem dankbaar voor. Hij vertelt bijvoorbeeld dat als je uit een houding ‘valt’, dat dat een leermoment is voor het lijf om te weten waar de houding over gaat en waar het naartoe moet. Daar zit een enorme rijkdom in en dat geeft me vertrouwen. Zowel in mezelf als in hoe wij als wereld met elkaar omgaan. Niets is wat het lijkt en het lichaam is wijzer dan je denkt. Zelf zit ik veel in mijn hoofd, met to-do lijstjes, deadlines en vage bedenksels. Vertrouwen op het lichaam geeft me daarbij rust.”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

Ik geef graag het stokje over aan Boukje Splint. Boukje zie ik regelmatig op de maandagavond. Zij wekt de indruk haar werk- en privéleven goed gecontroleerd te leiden en ik ben benieuwd naar de uitwerking van Bikram Yoga hierop.”

Dank je wel, Pascale! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

 

Yogi Story: Pascale