19/12/2017

Yogi Story: Saskia

Yogi Story: Saskia

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Vorige week gaf Jan aan meer over Saskia te willen weten. Daarom deze week de Yogi Story van: Saskia!

 1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Ik doe nu bijna 4,5 jaar Bikram Yoga, waarvan de laatste 1,5 jaar intensief (3x per week). Waarom? Enerzijds om mijn aandacht te richten op het hier en nu, mijzelf, mijn lijf. Even niet denken, maar voelen. Anderzijds om meer kracht en balans te krijgen, als ondersteuning voor het sporten (volleybal) en het dagelijks bewegen (wandelen, fietsen, trap lopen etc.).”

 2. Wat is je favoriete houding?

“De staande boog. Het is een trotse houding, waar ik in kan stralen.”

 3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“Rust, ontspanning, inspanning, bewuste aandacht voor mijn lichaam, met een zachte blik naar mijzelf kijken, niet-oordelen, spelen met mijn eigen grenzen en leren daar niet overheen te willen/moeten.”

 4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

“Iemand die met lichamelijke beperking toch blijft komen, of iemand die weer terug is gekomen na lange tijd weggeweest te zijn.”

We geven het woord aan Annelies. Ton noemde haar naam ook met daarbij het volgende: “Zij heeft het vaak zwaar maar zet wel door, dat vind ik knap en wil wel weten hoe het haar vergaat en wat het haar brengt.”

 

Dank je wel, Saskia (en Ton)! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?

Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Saskia