13/12/2017

Yogi Story: Tamara

Yogi Story: Tamara
In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Vorige week gaf Charlotte aan meer over Tamara te willen weten. Daarom deze week de Yogi Story van: Tamara!
1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?
“Ruim 5 jaar geleden ben ik begonnen met Bikram Yoga. Met Core Yoga ben ik vorig jaar begonnen. Ik was al heel lang nieuwsgierig naar bikram yoga. De combinatie van fysieke en mentale uitdaging sprak mij aan. Als ik voor mijn werk in Amsterdam was, liep ik heel vaak langs de Bikram studio op de korte prinsengracht. Maar op de een of andere manier was de drempel heel hoog om echt een keer naar binnen te gaan. Toen de studio in Nijmegen geopend werd, vond ik dat het toch echt een keer moest proberen. Vanaf de eerste les was ik hooked!.”
 
2. Wat is je favoriete houding?
“Lastige vraag. Ik vind de balancing stick en final spine twist heel erg fijn. Bij de balancing stick voelt het aanspannen van alle spieren heel prettig. Ook omdat de houding zo kort is, moet je echt besluiten om alles te geven, anders is de houding voorbij. Deze combi vind ik prettig. Na de spine twist voelt mijn rug net zo ontspannen als na een massage. Verder verschilt het heel erg per les welke houding ik fijn vind. Over het algemeen vind ik de achteroverbuigingen fijner dan de voorover buigingen. De laatste tijd leer ik veel over de triangle. Ik begin deze houding steeds meer te begrijpen waardoor ik hem steeds fijner vind worden.”
 
3. Wat brengt Core Yoga / Bikram Yoga jou?
“Ik kan me geen leven meer zonder Bikram Yoga voorstellen. Fysiek geeft deze yoga mij een soepel lijf en een goede conditie. Mentaal een ontspannen geest en doorzettingsvermogen. Bikram Yoga leert mij ook om in het nu te leven Maar eigenlijk is het zo veel omvattend, dat er nog geen woord is wat de lading dekt!.”
 
4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?
“Ton, omdat ik hem zo’n lieve, charmante man vind en hij ook al een hele tijd in de studio rondloopt. Dineke, omdat zij mijn yoga buuf is. We liggen vaak naast elkaar. Ik vind haar heel grappig en ben benieuwd naar haar verhaal. Anouka, omdat ik haar heel positief en grappig vind. Haar relativeringsvermogen vind ik heel prettig. Ze heeft een fijne vibe!”
 
Dank je wel, Tamara! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?
Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Tamara