13/12/2017

Yogi Story: Ton

Yogi Story: Ton

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Vorige week gaf Tamara aan meer over Ton te willen weten. Daarom deze week de Yogi Story van: Ton!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?
“Sinds 2012 1x per week, daarna 2x en inmiddels 3x per week. Een krantenartikel was de aanleiding om naar Bikram Yoga te gaan. Het maakte mij nieuwsgierig. Ik was wel bekend met Hatha Yoga, maar deze vorm spreekt mij meer aan, omdat de combinatie mentaal en fysieke oefeningen goed bij mij past. Ik vind het heerlijk om grenzen op te zoeken van wat mijn lijf kan. Ik ben al van jongs af aan met sport bezig; voetbal, fietsen en hardlopen.”

2. Wat is je favoriete houding?
“De balans oefeningen, met name de staande boog. In deze houding komt voor mij veel samen: De balans houden, de kracht die nodig is om je been omhoog te doen en de buiging voorover te maken. Deze houding lukt alleen als je concentratie optimaal is. Iedere keer weer een uitdaging waar ik van geniet als het lukt.”

3. Wat brengt Core Yoga / Bikram Yoga jou?
“Bikram Yoga is een vast onderdeel van de week geworden. Ik plan andere zaken er omheen. Het is niet zo dat ik niet zonder kan maar het geeft altijd veel voldoening als ik geweest ben.
De ontspanning na een les is heerlijk. Daarnaast merk ik dat ik me beter kan concentreren en accepteer ik makkelijker de situatie zoals die is. Hoe het mij echt veranderd heeft is moeilijk te zeggen omdat de verandering geleidelijk gaat en je niet weet hoe het zou zijn als je geen Bikram Yoga zou volgen. Wel is het zo dat ik blij ben dat ik eraan begonnen ben.”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?
“Jan, hij is denk ik de oudste deelnemer, ik ben benieuwd hoe hij Bikram Yoga beleeft.”

Dank je wel, Ton! Wil jij jouw Yogi Story ook delen?
Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

Yogi Story: Ton