04/04/2018

Yogi Story Yvonne

Yogi Story: Yvonne

In de les praat alleen de docent. Tijd om de leerlingen zelf het woord te geven. Daarom deze week de Yogi Story van: Yvonne!

1. Hoelang doe je Bikram Yoga en waarom?

“Vanaf 15 juni 2014. Ik was op zoek naar een vorm van yoga die niet ‘zweverig’ is. Ik vond via internet informatie over Bikram yoga en dat sprak me aan. Dezelfde dag kreeg ik een folder in mijn handen gedrukt van een meisje (naar later bleek de dochter van Daniëlle). Toen ben ik gegaan. In het begin heel onregelmatig, met onderbrekingen. Sinds ongeveer een jaar ben ik trouw beoefenaar. Vanaf januari van dit jaar doe ik een challenge en ga ik 3 keer per week. Het is soms lastig tijd te vinden naast een drukke baan en 2 kinderen, maar de continuïteit is heel fijn. Ik kan het wel aanbevelen.”

2. Wat is je favoriete houding?

“Dat wisselt in de loop van de tijd en is soms ook per les verschillend. Houdingen die ik niet graag doe, brengen me soms juist veel. Zo deed ik de Camel pose altijd maar een klein stukje omdat ik er duizelig van werd. Totdat Nic me in de les vroeg wat me tegenhield en zei dat de houding me veel kon brengen. Toen ben ik door een grens gegaan en dat heeft me inderdaad veel gebracht. Ik vind de Camel pose nog steeds een intensieve houding maar het blijft me veel opleveren. Ik ben Nic er nog steeds dankbaar voor dat hij me hierin verder heeft gebracht. De half tortoise pose vind ik vaak fijn om te doen en is in die zin misschien mijn favoriete houding. Deze houding was ook leuk tijdens de ouder-kind les, waarbij mijn dochter met haar rug op mijn rug lag. Ik doe hem thuis soms nog met haar. Zij vindt het ook leuk, zeker als de schildpad gaat bewegen. De half tortoise pose is op een bepaalde manier een ontspannen houding en hij geeft energie. Het voelt fijn om je schouders en nek te rekken.”

3. Wat brengt Bikram Yoga jou?

“In de eerste plaats brengt het rust in mijn hoofd en voel ik me fysiek na iedere les als herboren. Maar het brengt veel meer dan dat en is niet allemaal in woorden te vatten. Het mooist vind ik de parallel met de wereld buiten yoga. Alles wat ik tegenkom bij het oefenen, is te vertalen naar situaties buiten de les. De focus in de les en de acceptatie van wat er is, geven zelfvertrouwen en kracht buiten de les.”

4. Wie zou jij graag terug willen zien in de volgende Yogi Story?

Ik zou het leuk vinden om het verhaal van Pascalle te horen. Zij komt op mij over als een heel nuchtere vrouw, met beide benen op de grond. Ze doet volgens mij ook al langere tijd aan Bikram en ik ben wel benieuwd hoe ze er terecht gekomen is en wat het haar brengt.“

Dank je wel, Yvonne! Wil jij jouw Yogi Story ook delen? Mail naar info@bikramyoganijmegen.nl

 

Yogi Story Yvonne