Core Yoga verdiept je focus

Core yoga komt uit dezelfde traditie als de Bikram-serie. In onze studio oefenen we Core Yoga en Hot Core Flow. Beide lessen duren 90 minuten.

Hot Core Flow is een toegankelijke les, we maken gebruik van de spiegels en de ruimte is ongeveer 37°C, waarbij je zeker ook zult zweten. Hot Core Flow is Hot Hatha yoga met flow. Een kalme en krachtige les waarin je leert te bewegen vanuit je eigen centrum. Versterkend, ruimte gevend en leidend tot een kalme gefocuste stilte.

Core Yoga oefenen we zonder gebruik te maken van de spiegels, de ruimte is ongeveer 32°C. Lekker warm om makkelijker te kunnen bewegen. Omdat de ruimte minder warm is voelt deze les lichamelijk lichter. Ook in deze les vind je uitdagingen, je oefent je balans en je concentratie en leert te bewegen vanuit je centrum. Net als Hot Core Flow werkt deze les versterkend, ruimte gevend en leidt tot een kalme gefocuste stilte.

Core yoga houdingen

Net als Bikram yoga zijn dit therapeutische en versterkende series gebaseerd op de 84 klassieke houdingen vanuit de Ghosh lineage. Ademen, bewegen, concentreren, in contact zijn. (Hot) Core (Flow) is bewegen vanuit je centrum.

Voor wie geschikt?

De Hot Core Flow les is geschikt voor bijna iedereen, yoga ervaring is niet nodig. De Core les vraagt wat meer concentratie en lichaamsbewustzijn omdat je de spiegel niet hebt als hulpmiddel.  Als je liever “wrist light” wil oefenen, kies dan voor de Bikram serie of voor Yin yoga.

Indien je lichamelijke beperkingen hebt, start dan met Hot Core flow, Bikram Yoga of Yin yoga. Kun of wil je geen gewicht op de armen brengen, oefen dan Bikram Yoga of Yin Yoga, beiden zijn “wrist light”. Twijfel je? Overleg dan met een docent aan de balie.

Voordelen Core yoga

Core yoga en Hot Core flow zijn beiden kalme series met flow. Je leert meer en meer gebruik te maken van je adem bij het oefenen, je krijgt meer inzicht in en controle over je lichaam, je verbetert je concentratie en je balans.

Er is speciale aandacht voor de core van het lichaam; de buikspieren komen aan bod, een aantal diepe strekkingen voor de heupen en een aantal houdingen die kracht in de armen en schouders ontwikkelen.

Meer voordelen.

Voorbereiding Core yoga les

Je kunt dezelfde kleding dragen als bij een Bikram-les. Eet verder licht voor de les en ongeveer 2 uur van te voren niet meer. Yoga beoefening is het prettigst met een lege maag.

De Hot Core Flow is op maandagavond van 20.00 -21.30 uur, de Core les is op donderdag van 9.15 – 10.45 uur.

Veel gestelde vragen over Core Yoga