Mijn eerste yogales volgde ik toen ik 16 was. Ik vond het een beetje vreemd maar het deed mij erg goed: ademen, de aandacht richten op mijn lichaam. Mijn “ik” kreeg meer ruimte en ik ging steviger staan, nam zelf beslissingen i.p.v. mee te drijven met de stroom.

Bikram yoga kwam vele jaren later in mijn leven. Ik had psychologie gestudeerd, een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt, liep daar tegen organisatie structuren en mijn eigen beeld van de werkelijkheid aan, en was overgestapt naar het bloembindersvak waar ik ontzettend veel plezier aan beleefde. Ik was moeder geworden van 3 kinderen en had helaas al een jaar rugklachten. Toen ik hoorde over Bikram yoga, gaf ik het een kans en werd ik gegrepen.

Mijn psychologenhart ging weer kloppen en ik besloot de opleiding tot Bikram leraar te gaan doen. Na de start van de studio deed ik de Pulsar opleiding tot wat je zou kunnen noemen”veranderkundige” waar ik vooral geleerd heb om een bedding te creëren waarin verandering tot stand kan komen.

Yoga is voor mij lichaam en geest gezond maken. In ons lichaam komt disbalans tot uiting in pijntjes, blessures en ook chronische aandoeningen. Door het lichaam op de juiste manier te stimuleren, activeren we het zelfhelend vermogen, het lichaam gaat veranderen, komt weer in balans. Vervolgens worden we ook energieker, levenslustiger, meer alert en bewust, de levensenergie gaat weer stromen. In plaats van te reageren op wat zich dagelijks aandient, gaan we (weer) handelen vanuit eigen kracht en ingeving.

Met de studio heb ik een prettige en veilige ruimte gecreëerd waarin mensen zichzelf kunnen helen. Inmiddels geef ik behalve Bikram yoga ook Yin yoga, Core (flow) en Yogapathy®.

Bagage

2019 Yogapathy® Intensive, Sabine Utz (Bikram yoga docent en yoga therapeut)
2018 Yin Yoga Docenten Opleiding, deel 1 & 2, New Health Centre (Bivag)
2017 Tony Sanchez intermediate plus advanced practice training
2016 Driejarige opleiding toegepaste psychologie, Pulsar academie
2016 Tony Sanchez beyond 26 + 2 plus intermediate and advanced practice training
2015-2016 Yin yoga zelfstudie van Paul Grilley, Bernie Clark, Sarah Powers
2011 Bikram yoga teacher training, Los Angeles
1999 en 2001 Inspiratieweek & Persoonlijk leerjaar bij de Voorde
1992 -2000 WO Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen & 8 jaar ervaring in Preventie psychologie