Bikram yoga kwam vele jaren later in mijn leven. Ik had psychologie gestudeerd, een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt, liep daar tegen organisatie structuren en mijn eigen beeld van de werkelijkheid aan, en was overgestapt naar het bloembindersvak waar ik ontzettend veel plezier aan beleefde. Ik was moeder geworden van 3 kinderen en had helaas al een jaar rugklachten. Toen ik hoorde over Bikram yoga, gaf ik het een kans en werd ik gegrepen.

Ik zag hoe wij mensen, als wij klem komen te zitten, pijn krijgen, ongelukkig worden, met ondersteuning van Bikram yoga zelf onze problemen kunnen aangaan.
Mijn psychologenhart ging weer kloppen. Ik besloot de opleiding tot Bikram leraar te gaan doen en een studio te beginnen. Een volgende stap was de opleiding bij de Pulsar academie waar ik vooral geleerd heb om de condities te scheppen waarin verandering tot stand kan komen.

Yoga is voor mij lichaam en geest gezond maken. De ingang is het lichaam, daar komt disbalans tot uiting in pijntjes, blessures en ook chronische aandoeningen. Door het lichaam op de juiste manier te stimuleren, activeren we het zelfhelend vermogen, het lichaam gaat veranderen, komt weer in balans. We worden energiek, levenslustig, meer alert en bewust. In plaats van te reageren op wat zich dagelijks aandient, gaan we (weer) handelen vanuit eigen kracht en ingeving.

Ik wil met de studio deze ruimte bieden waarin mensen zichzelf kunnen helen. Het is een voorrecht om dit proces van dicht bij mee te maken.

Bagage

2018 Yin Yoga Docenten Opleiding, deel 1 & 2, New Health Centre (Bivag)
2017 Tony Sanchez intermediate plus advanced practice training
2016 Driejarige opleiding toegepaste psychologie, Pulsar academie
2016 Tony Sanchez beyond 26 + 2 plus intermediate and advanced practice training
2015-2016 Yin yoga zelfstudie van Paul Grilley, Bernie Clark, Sarah Powers
2011 Bikram yoga teacher training, Los Angeles
1999 en 2001 Inspiratieweek & Persoonlijk leerjaar bij de Voorde
1992 -2000 WO Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen & 8 jaar ervaring in Preventie psychologie