Tara Kirchner

In 2012 ben ik begonnen met zenmeditatie. Met een burn-out op de loer was mijn doel om meer energie te genereren zodat ik er met gerichte aandacht voor mijn opgroeiende kinderen kon zijn. Door de ontdekking in 2015 dat het lesgeven mij in het bloed zit, dat dit mijn lichaam ontspant en energie geeft, heeft mijn leven een nieuwe wending gekregen.

Inmiddels werk ik fulltime als zenleraar, zencoach, mindfulnesstrainer (2016) en yin yoga docent (2017). Persoonlijke en relationele ontwikkeling staat voor mij centraal. Ontwikkelen (ontdoen van wikkels): door de beoefening dieper bewust worden van wat er speelt in je dagelijkse leven, jezelf leren kennen, ook de schaduwkanten en daar vrede mee hebben. De drie pilaren van zen zijn: mediteren, leren en bewegen. Dat heeft mij gemotiveerd om, naast het lesgeven in zen en mindfulness, een Yin yoga yogadocenten opleiding te volgen bij Bivag.

Yoga is weten wie je werkelijk bent, in verbinding zijn met innerlijke kracht, verstilling en dit uitstralen. In mijn yin yoga lessen heb ik het over mild waarnemen bij het naar toe (aan)gaan van de discomfort.

Mijn intentie is zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich thuis te voelen in – en bewust te laten zijn van – lijf en leven. Daarbij alert te zijn op de signalen en energieën van het lichaam.

Bagage

2018 / 2019 Yin Yoga docentenopleiding BIVAG module 3 en assist
2017 Yin Yoga docentenopleiding BIVAG module 1 en 2
2012 tot nu zencoach en zenleraar in opleiding bij Zen.nl
2016 Basisopleiding Mindfulnesstrainer bij See True
2010 / 2011 Praktijkjaar voetreflexmassage bij Volksakademie voor Natuurgeneeskunde
2010 Kindercoach 1 jarige opleiding (Sonnevelt Opleidingen)
2010 Voetreflexzonetherapie 3 jaar (Sonnevelt Opleidingen)
2007 Medische Basiskennis 1 jaar (Sonnevelt Opleidingen)