Teken de petitie: haal yoga uit de lockdown

Yogadocenten, -scholen en -beoefenaars willen dat live yogalessen uit de lockdown komen. “Wij geloven in de kracht van yoga en willen onze bijdrage leveren aan de veerkracht en gezondheid van alle mensen”, aldus de initiatiefnemers van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Terwijl we bezig zijn meer online aanbod te ontwikkelen zodat jij op jouw momenten iets goeds kan doen voor jezelf, willen we je natuurlijk het liefst live in de studio ontmoeten en onze warme lessen geven.

Als je denkt dat wij veilig onze lessen aan kunnen bieden en da jij je daardoor beter gaat voelen. Dat je gezonder, sterker en veerkrachtiger wordt, teken dan de petitie.

https://petities.nl/petitions/haal-yoga-uit-de-lockdown

“Alleen online” is verlengd t/m 2 maart 2021

(aangepast op 12 februari 2021)

Houd moed en kies voor een pro actieve houding. Begin (weer) met oefenen of blijf meedoen! Waarom wachten tot de studio weer open gaat? Van wachten ga je je niet beter voelen, van onze yoga lessen wel. Door je gezondheid actief ter hand te nemen kies je voor jouw gezondheid, lichamelijk en mentaal.

Ook zonder de heilzame warmte versterk je in onze lessen je immuunsysteem, werk je aan je conditie, bouw je kracht op, kun je diep ontspannen en je weer verbinden met jezelf. Gewoon thuis, op je matje. Het hoeft niet ideaal, het hoeft niet perfect. Het gaat er om dat je het doet.

Door nu lokaal online lessen te nemen kun je straks weer terecht in onze warme studio. Activeer je oude kaart met een “verlenging” of koop een nieuwe, direct via “alle lessen”of via de webshop waar je kan betalen met iDEAL.

LET OP: Zolang de studio gesloten is, is er geen beperking aan de geldigheid van je verlenging of nieuwe kaart. Kun je geen lessen meer boeken terwijl je nog lessen over hebt, stuur een mailtje naar info@hotyogahouse.nl, dan verleng ik de geldigheid van je lessenkaart of verlenging.

Wij zijn er voor je!

Veel liefs van je Hot Yoga House team

Lees hier  hoe het online reserveren en lessenkaarten aanschaffen in zijn werk gaat.

Wij zijn t/m 19 januari 2021 weer uitsluitend online te bezoeken! Doe mee!

Zeg niet nee, totdat je het geprobeerd hebt! En geef jezelf een tweede kans als de eerste tegenvalt. Stap er elke keer met een “open mind” in. Want uiteindelijk is het de manier waarop je ernaar kijkt en het beoordeelt of het “iets voor jou is”.

Yoga houd je gezond, gefocust, ontspannen, verbonden, ook de virtuele versie.

Alle online lessen vind je op “alle lessen”. Deze “lockdown fase” bieden we meer lessen dan de vorige keer: Bikram, Yin, Core en Yogapathy.

Lees hier  hoe het online reserveren en lessenkaarten aanschaffen in zijn werk gaat.

En lees hier hoe je je kan voorbereiden op een virtuele les.

Vanaf 19 november zijn we weer open!

Naast de warme lessen in de studio (op 1.5 afstand van elkaar in de yogaruimte èn daarbuiten) blijven we ook de Virtuele lessen aanbieden. Je oefent bij ons veilig en in een positieve, opbouwende sfeer. Ook als je net begint zal je snel beter gaan voelen: gezonder, gelukkiger, meer ontspannen, meer verbonden. Meld je aan via alle lessen of via de mindbody app of website.

Kijk hier hoe wij in de studio een veilige omgeving creëren en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Verwarming en ventilatie

Ons verwarmingssysteem zorgde al voor een voortdurende luchtstroom waarbij elke 7 minuten alle lucht in de ruimte ververst werd. Daardoor adem je steeds verse lucht in en blijft het CO2 gehalte laag. Dat is alsof je in de buitenlucht oefent. Vanwege de corona maatregelen is het systeem zo ingesteld dat er geen lucht gerecirculeerd wordt. Alle lucht die afgevoerd wordt gaat het gebouw uit, 100% verse lucht komt de yoga ruimte in.

Lees hier meer over onze “corona proof lessen” en hoe je je online kan aanmelden.

Welkom terug!

4 november 2020: We moeten toch 2 weken dicht

Vanwege de onduidelijkheid die er was in de formulering over groepslessen en individuele beoefening heeft de Vereniging van Yogascholen (VYSN) hierover vragen gesteld aan het Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. Deze had daarop geen direct antwoord

Uiteindelijk is, ogenschijnlijk na publicaties van de VYSN op Social Media en contact met de NOS, de onduidelijkheid in berichtgeving terecht gekomen bij de NCTV (Nationale terrorismebestrijding en veiligheid). Deze heeft besloten dat alles wat een groepsles is dicht moet i.v.m. de handhaafbaarheid.

De tekst van rijksoverheid is aangepast: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Waarschijnlijk is de sluiting voor slechts 2 weken.

We hopen dat jullie ondanks de tijdelijke sluiting door gaan met online lessen nemen en daarmee iets goeds doet voor jezelf èn voor de studio.

We zijn natuurlijk teleurgesteld en we begrijpen het ook niet. De Vereniging formuleert het als volgt en daar sta ik volledig achter:

“Als Yogascholen leveren wij graag een bijdrage aan het welzijn van Nederland en de strijd tegen COVID-19. Wij betreuren dan ook de maatregel van een tijdelijke sluiting omdat we hiermee niet meer de morele support en bijdrage aan de mentale en fysieke gezondheid mogen leveren die juist nu zo hard nodig is. Terwijl er op Yogascholen binnen onze vereniging geen enkele herbesmetting heeft plaatsgevonden, door de door ons geïmplementeerde COVID-19 maatregelen en de handhaving hiervan. Daarmee lijkt de tijdelijke maatregel ons inzien zijn doel voorbij te schieten, zonder enig verwachtbaar positief effect op de volksgezondheid.”

Over het Yogaweekend van 20 – 22 november

Vanwege de maatregelen betreffende reizen kan Sabine niet naar Nederland reizen zonder ofwel in Nederland of wel in Duitsland ofwel in Oostenrijk in quarantaine te moeten. Het yoga weekend wordt uitgesteld en z.s.m. weer georganiseerd. De deelnemers krijgen daarover apart bericht.

Met dank voor jullie steun en vertrouwen.

Namaste

Daniëlle

3 november 2020: wat we nu weten ..

Het enige wat we nu, na de persconferentie echt weten is dat de eventuele maatregelen voor de yogaschool morgen om 22 uur ingaan.

Dat betekent dat alle 3 de lessen morgen 4 november doorgaan. Je kan dus gewoon naar de les komen. Er zijn ook nog plaatsen vrij om te reserveren.

Morgen, in de loop van de dag, zal duidelijk worden of en hoe we vanaf donderdag 5 november de lessen kunnen laten plaatsvinden.

Als je geen nieuwe info ziet op onze website, ga er dan van uit dat we ook donderdag lesgeven, mogelijk alleen met een aantal organisatorische aanpassingen, zodat de beweging van iedereen door de studio nog meer gestroomlijnd kan plaatvinden.

Met dank voor steun en je geduld

Namaste

Daniëlle

13 oktober 2020: We blijven open!

Het was even zoeken op de website van de rijksoverheid naar wat de nieuwe maatregelen nu betekenen voor onze yoga school.

Bij sport en spel staat :

“Per 14 oktober 22:00 uur zijn sportactiviteiten zeer beperkt mogelijk.

Alleen sporten die met een onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen zijn toegestaan.

Voor groepslessen bij individuele sporten (zoals bootcamp, yoga of spinning) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen.”

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Dit betekent dat onze lessen, zoals we ze nu geven, door kunnen gaan.

Belangrijk is dat we de 1,5 m onderlinge afstand blijven bewaren, ook buiten de yoga ruimte. We hebben de afgelopen weken samen laten zien dat dit goed mogelijk is.

Er zijn wel een aantal veranderingen, Hiervoor graag  jullie aandacht:

  • We mogen de douches niet meer gebruiken, so no quick rinse .. voorlopig
  • De kleedkamers zijn als extra ruimte bedoeld om de tassen en jassen neer te leggen/op te hangen. Zo kunnen we de afstand buiten de yoga ruimte makkelijker aanhouden. Er mogen in de kleedkamers maximaal 3 personen bij de heren en 4 bij de dames tassen neerleggen/jassen ophangen .

We openen de deur 15 minuten voordat de les begint.
Kom nog steeds zoveel mogelijk met je yoga kleding aan onder makkelijk zittende kleding (jogging pak / onsie ) naar de studio, neem ook een reeds gevulde waterfles mee.
Blijf zo zorgvuldig als je nu bent met thuisblijven als je verkoudheidsklachten hebt of een familielid met koorts of benauwdheidsklachten etc.
Volg de regels voor afstand houden, handen wassen, eenrichtingsverkeer in de studio.
Houd je verblijf na de les zo kort mogelijk.

Dank aan iedereen voor jullie voortdurende zorgvuldigheid en medewerking.

 

1 juli 2020: Hot Yoga House weer open

De lessen in onze mooie, warme yoga studio zijn weer begonnen. Join in! Meld je aan via alle lessen of via de mindbody app of website.

Wil je nog niet in de studio oefenen? Je kan deze lessen ook online nemen! Meld je dan aan voor de virtuele yoga lessen via “alle lessen” of de mindbody app.

Kijk hier hoe wij in de studio een veilige omgeving creëren en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Verwarming en ventilatie

Ons verwarmingssysteem zorgde al voor een voortdurende luchtstroom waarbij elke 7 minuten alle lucht in de ruimte ververst werd. Daardoor adem je steeds verse lucht in en blijft het CO2 gehalte laag. Dat is alsof je in de buitenlucht oefent. Vanwege de corona maatregelen is het systeem zo ingesteld dat er geen lucht gerecirculeerd wordt. Alle lucht die afgevoerd wordt gaat het gebouw uit, 100% verse lucht komt de yoga ruimte in.

Lees hier meer over onze “corona proof lessen” en hoe je je online kan aanmelden.

Welkom terug!