Het Hot Yoga House in Nijmegen

Voel je thuis in onze professionele studio! We hebben een warme sfeer gecreëerd met hergebruikte en milieuvriendelijke materialen. In de afkoelruimte en de kleedkamers staan met de hand gemaakte banken van gerecycled hout. De linoleumvloer voelt prettig onder je blote voeten. Linoleum is een natuurlijk product verkregen uit gecontroleerde hernieuwbare grondstoffen.

Verwarmingssysteem

Het zeer energiezuinige verwarming- en ventilatiesysteem, een warmte-terugwin-installatie, is van topkwaliteit en zorgt voor warme lucht met verse zuurstof. Er is een voortdurende luchtstroom en het systeem ververst de lucht in de yogaruimte naar behoefte om de vijf minuten. Zo blijft het zuurstofgehalte op peil en het CO2-gehalte laag.
Om gezondheidsredenen is warme lucht te verkiezen boven stralingswarmte, zoals infrarood. De geavanceerde luchtbevochtiger meet de bestaande luchtvochtigheid en kan deze tot op 1% nauwkeurig bepalen.

Onze energie leverancier is Vandebron. We nemen windenergie af van Hans Geluk en de warmteterugwin installatie draait op energie afkomstig van biovergister Orgaworld.

Matten en handdoeken

Yogamatten en -handdoeken zijn te huur voor respectievelijk €2 en € 3. De matten zijn van PVC zonder weekmakers (ftalaten), geproduceerd in Duitsland (Manduka). Wij bieden ook lichtgewicht, anti-slippolyester Yogitoes handdoeken (Manduka). Deze zijn geproduceerd met gerecycled materiaal (petflessen) en geverfd zonder zware metalen of lood. We hebben gekozen voor PVC-matten voor de verhuur, vanwege hun lange levensduur. Door het gebruik van polyester handdoeken kunnen we meer handdoeken in één keer wassen. Daardoor besparen we energie en water.

Voor het wassen en de schoonmaak gebruiken we milieuvriendelijke producten.

Shop

Je kunt mat en handdoek bij ons huren, je kunt ook je eigen mat en yoga handdoek bij ons aanschaffen. Dan weet je zeker dat ze geschikt zijn voor Hot yoga. We verkopen lichtgewicht Hot Yoga handdoeken, die perfect blijven liggen op je mat en gemakkelijk te wassen en te drogen zijn. Daarnaast bieden we robuuste yogamatten van PVC.

De matten die we verkopen geven gegarandeerd geen giftige stoffen vrij, hetgeen bij goedkope schuimmatten wel het geval kan zijn.

De regelmatige beoefenaar bieden we een zuiver mineralensupplement (Saltstick), waarmee mineralen aangevuld worden die je verliest bij het zweten. Een bad in Epsom zout is een weldaad voor het hele lichaam omdat het magnesium effectief viea de huid opgenomen wordt. Spierpijn en krampen, maar ook gewrichtspijn en huidproblemen verdwijnen meestal door te baden in Epson zout.

Door mineralen aan te vullen optimaliseer je deze balans in het lichaam waardoor je je nog beter gaat voelen: meer energie, beter uitgerust en met een soepel lijf.