De afgelopen jaren zijn er zeer onaangename onthullingen geweest over Bikram Choudhury, de man die de originele hot yoga serie heeft ontwikkeld en bekend gemaakt. Hij is beschuldigd van machtsmisbruik en sexueel misbruik. Door deze onthullingen hebben we al jaren geleden afstand genomen van de persoon Bikram en zijn gedrag.

Bikram Yoga Nijmegen is en was geheel zelfstandig en onafhankelijk van Bikram Choudhury en zijn organisatie. Er gaat geen geld van onze cursisten in zijn richting. Er is geen enkele connectie met zijn persoon.

Onze Bikramyoga docenten hebben zich verdiept in de serie van 26 houdingen en 2 ademhalingsoefeningen, waar Bikram Choudhury zijn naam aan heeft gegeven. Wij hebben de werkzaamheid van deze manier van oefenen ervaren en dat willen we graag verder geven.

De Bikram serie is ontstaan in het Ghosh College te Calcutta, waar tot op de dag van vandaag therapeutische yoga wordt gegeven. Ook andere series die we oefenen , de Core – en de Hot Core flow serie zijn gebaseerd op de principes voor therapeutische yoga zoals Bishnu Charan Ghosh die onderwezen heeft.

De naam van de studio wordt Hot Yoga House, nu we behalve de Bikram serie ook andere hot yoga lessen aanbieden. De oude naam dekt de lading van ons aanbod niet meer. En ik ben blij dat daardoor duidelijker is dat we niets te maken hebben met de man, maar wel enthousiast zijn over de serie en de manier waarop wij die geven.

met een warme groet, Daniëlle