Voordelen van Yin yoga

Yin yoga gaat verder dan het rekken van spieren. Het werkt in op diepere lagen in het lichaam; ons bindweefsel, de pezen en aanhechtingen, botstructuren, organen.

Gericht op bindweefsel en gewrichten

Yin yoga heeft een positief effect op de gezondheid van ons bindweefsel en onze botten. De energiestroom door het lichaam wordt gestimuleerd, energieblokkades opgeheven, blessures herstellen sneller.

Omdat de houdingen veelal gericht zijn op de wervelkolom, de schouders en het bekkengebied,  word je daar flexibeler.

Werking op meridianen en organen

Yin houdingen werken in op de meridianen en organen. Deze spelen zowel in onze lichamelijke als geestelijke gezondheid een rol.

Je organen en de lichaamsfuncties waar ze voor staan vanuit de Chinese gezondheidsleer, gaan beter functioneren, de meridianen energie gaat beter stromen.

Je emoties en gevoelens komen meer in balans: van boosheid naar compassie, van haat naar liefde, van angst naar kalmte/beheerstheid, van verdriet naar moed, van angst naar wijsheid.

In contact met je zelf

Doordat je het lichaam zo stil houdt, kun je beter bij jezelf komen. Na de onrust die je in het begin kunt ervaren in je lijf en je hoofd, breng je na verloop van tijd de geest tot rust. Vanuit de ontspanning en de stilte die je creëert, ontstaat de ruimte om te luisteren naar je essentiële zelf.

Kom Yin yoga beleven op dinsdagochtend om 9.15 uur, op woensdagavond om 20.00 uur of op zondagavond om 19.30 uur.